tigermamman

Alla inlägg den 15 mars 2012

Av tigermamman - 15 mars 2012 07:14

Jag har försökt komma till ro med resultatet av vårt senaste ivf den senaste veckan, men det är svårt att förlika sig. Häromkvällen satt jag och planlöst surfade på barnlöshet och nubblade in på en tråd opå familjeliv som handlade om att ofrivillig barnlöshet kan vara resultatet/symptomen på en imunologisk sjukdom, det finns olika versioner men andra symptom är bla ledvärk och problem med uppblåst mage.
Jag kände det som jag fick en rejäl örfil rent ut sagt, aldrig förut hade jag sett eller hört ngt sådant! Plötsligt fick jag en anledning och plötsligt lades hela skuldbördan på mina axlar.

Först kände jag mig glad över att kankse ha fått en förklaring på varför det inte går för oss, sen blev jag ledsen coh har haft svårt att sova och känt mig skyldig för att vi båda lidit så många år, varför har jag aldrig tidigare dragit dessa slutsatser, eller vågat ställa mig själv  eller någon läkare frågan???


Jag har haft ledvärk sen jag var barn, med åren har det bara blivit värre och värre, jag ahr aldrig fått ngn diagnos eftersom jag aldrig velat gå till läkare med det hela, av rädsla förmodligen för vad jag skulle få för diagnos. Uppblåst mage har jag också haft sen barnsben, jag vande mig så vid det att jag trodde det var normalt tills jag för 6-7 år sen på ett infall provade lactosfritt en tid och det blev mycket bättre, men inte helt 100%. Kanske är det istället så att jag har en imunologisk sjukdom, som även har symptomen barnlöshet, det skulle förklara varför det inte blivit ngt biologiskt barn, att vi vi fått missfall, när allt egentligen sett såå fantastiskt bra ut med allt vid varje ivf-försök. Varför har aldrig information om detta gått fram, varför har ladrig ngn läkare nämnt att ofrivillig barnlöshet är symptom på sjukdomar och uppmanat en att kolla ifall man är helt frisk??


Inte första gången jag konstaterat att man måste vara frisk för att orka vara sjuk... eller att man måste veta allt själv för att få hjälp.  Jag måste ta tag i detta och ta mig till en läkare, är det så att jag har det jag misstänker är det förvisso inte mycket man kan göra åt det, men det vore väl sjönt med ett avslut... så kan jag äntligen få sörja klart, ock kanske sluta tro på en spontan graviditet hela tiden kanske kan man börja med ngt prevnetivmedel så man slipper dessa hemska manstruationer? Så mycket kanske!!!

Presentation

Denna bloggen är min ventil, min dagbok. Här är jag anonym.
Jag & maken har ett barn via adoption men socialen vill inte ge oss ett nytt medgivande för syskon (maken över 43 år) så vi har ännu en gång hoppat på IVF-karusellen.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Träna glosor med Ovido